• Alle prijzen zijn inclusief 42% korting.
  • Vóór 11.00uur `s morgens besteld meestal de volgende werkdag bezorgd
  • 30 dagen niet goed geld terug garantie.
  • 26 jaar Herbalife ervaring.

Oldenhofplantsoen 85 Ede-Gld email: simon@rightlife.nl telefoon: 06 123 04 606

Producten speciaal voor mannen

L-ARGININE ZIT IN NITEWORKS 


Werking
Naarmate de leeftijd stijgt, produceert de hypofyse steeds minder groeihormoon. Daardoor wordt de capaciteit om te regenereren (bijvoorbeeld bindweefsel, musculatuur, botweefsel, wondgenezing) steeds minder. Op hetzelfde moment verliest ook het immuunsysteem een belangrijke stimulus om T-lymfocyten te produceren, waardoor de afweerfunctie sterk kan afnemen en na zware inspanning of stress bijvoorbeeld infecties kunnen optreden. Het vrijkomen van extra hoeveelheden groeihormoon kan leiden tot de verbranding van depotvet en de vorming van krachtiger spieren.

Arginine is één van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Het werd in 1895 voor het eerst geïsoleerd uit hoorn.

Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Dat wil zeggen dat het in bepaalde omstandigheden niet meer in voldoende mate kan worden aangemaakt door het lichaam (en dan essentieel kan worden). Zo is arginine een essentieel aminozuur voor kinderen. Volwassenen kunnen, onder normale omstandigheden, voldoende arginine aanmaken uit glutamine, glutaminezuur en proline. Niettemin blijft de inname via de voeding de belangrijkste factor voor het bepalen van de argininestatus, aangezien de biosynthese ervan niet wordt verhoogd in tijden van tekorten of onvoldoende aanvoer via de voeding. De lever kan uit arginine ornithine aanmaken.

In de jaren '90 van de 20e eeuw werd ontdekt dat L-arginine een precursor is van stikstofmonoxide (NO), een belangrijke biochemische signaalstof in het lichaam. Veel van de fysiologische effecten van arginine kunnen op deze manier worden verklaard. Stikstofmonoxide (vroeger ook wel endothelial-derived relaxing factor genoemd', is een belangrijke signaalstof die een rol speelt in diverse endotheel-afhankelijke fysiologische effecten in het hart- en bloedvatstelsel. Onder omstandigheden waarbij stikstofmonoxide nodig is voor bepaalde fysiologische functies, kan de hoeveelheid beschikbaar stikstofmonoxide een limiterende factor zijn. Stikstofmonoxide is onder meer nodig voor het bereiken en handhaven van een erectie.

Vanwege de stikstofmonoxidestimulerende effecten van arginine kan het worden ingezet bij onder andere angina pectoris, hoge bloeddruk, hartfalen, hart- en vaatziekten, pre-eclampsie, etalagebenen en impotentie.

Arginine heeft een krachtig effect op de werking van het immuunsysteem. Argininesuppletie blijkt de immuunfunctie te stimuleren en blijkt het optreden van post-operatieve infecties te verminderen. Om deze redenen kan het een bijzonder nuttig voedingsmiddel zijn tegen immuundeficiënties, zoals aids. De doseringen die voor dergelijke effecten nodig zijn (meer dan 10 gram per dag), zijn echter veel hoger dan normaal via de voeding kan worden binnengekregen.

In de pancreas zorgt arginine voor de afscheiding van insuline. Onderzoek heeft aangetoond dat een verhoogde dosis van arginine zorgt voor langere en intensere orgasmes. Arginine speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van onze lever en een nog belangrijkere rol bij de afbraak van ammoniak.

Lysine blijkt eveneens groeihormoonstimulerend te werken in combinatie met L-arginine. De combinatie van L-arginine en L-lysine wordt vaak toegepast ter bevordering van het lichamelijk herstel na intensieve belasting. Daarbij ondersteunt deze combinatie het lichaamseigen regeneratieproces, zodat het immuunsysteem optimaal blijft functioneren.

Indicaties
    •    intensieve (lichamelijke) belasting
    •    spierontwikkeling
    •    herstel na verwonding of operaties
    •    groeihormoondeficiëntie
    •    abdominale vetophoping
    •    rimpelvorming
    •    fysieke vermoeidheid
    •    geheugenstoornissen

Contra-indicaties
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Het gebruik van L-arginine en L-ornithine bij nog niet volgroeide personen wordt afgeraden. Andere contra-indicaties zijn: schizofrenie en psychosen.

Bijwerkingen
Eventuele sluimerende Herpes-infecties, kunnen door het gebruik van L-arginine en L-ornithine weer gaan opspelen. Verder kan er een (reversibele) verdikking en verruwing van de huid optreden. In die gevallen moet met het gebruik van deze aminozuren worden gestopt.

Interacties
Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Dosering
Een intensieve kuur bestaat uit dagelijks twee doses van zo’n 1000-3000 mg L-arginine, aangevuld met L-ornithine (circa 20-25% van de hoeveelheid L-arginine). Het verdient de voorkeur deze aminozuren in te nemen met vruchtensap. 

De eerste dosis kort voor een periode van intensieve inspanning, en als die er niet zal zijn, een half uur voor een maaltijd. De andere dosis wordt vlak voor het slapen gaan ingenomen, omdat de eerste fase van de slaap gekenmerkt wordt door een hoge vrijgifte van groeihormoon. Na zes weken gebruik wordt een rustperiode van dezelfde lengte aangeraden, voordat eventueel weer een nieuwe kuur wordt gestart.

Synergisme
De synthese van groeihormoon wordt verder nog gestimuleerd door lichaamsbeweging (aeroob) en vasten, en wordt geremd door insuline. Het vermijden van suiker is daarom aan te raden. De hoogste concentraties arginine komen voor in sojabonen, kikkererwten en zonnebloempitten. Om een optimale voorziening van synergistische nutriënten te waarborgen, raden wij naast L-arginine en L-ornithine een basissuppletie van een goede multi en vitamine C aan.

Referenties
    1.    Appleton J. Arginine: Clinical potential of a semi-essential amino. Altern Med Rev. 2002 Dec;7(6):512-22.
    2.    Boger RH, Ron ES. L-Arginine improves vascular function by overcoming deleterious effects of ADMA, a novel cardiovascular risk factor. Altern Med Rev. 2005 Mar;10(1):14-23.
    3.    Cylwik D, Mogielnicki A, Buczko W. L-arginine and cardiovascular system. Pharmacol Rep. 2005 Jan-Feb;57(1):14-22.
    4.    Efron DT, Barbul A. Modulation of inflammation and immunity by arginine supplements. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 1998 Nov;1(6):531-8.
    5.    Efron D, Barbul A. Role of arginine in immunonutrition. J Gastroenterol. 2000;35 Suppl 12:20-3.
    6.    Evoy D. et al. Immunonutrition: the role of arginine. Nutrition. 1998 Jul-Aug;14(7-8):611-7.
    7.    Field CJ, Johnson I, Pratt VC. Glutamine and arginine: immunonutrients for improved health. Med Sci Sports Exerc. 2000 Jul;32(7 Suppl):S377-88.
    8.    Flynn NE, et al. The metabolic basis of arginine nutrition and pharmacotherapy. Biomed Pharmacother. 2002 Nov;56(9):427-38.
    9.    Morris SM Jr. Enzymes of arginine metabolism. J Nutr. 2004 Oct;134(10 Suppl):2743S-2747S; discussion 2765S-2767S.
    10.    Preli RB, Klein KP, Herrington DM. Vascular effects of dietary L-arginine supplementation. Atherosclerosis. 2002 May;162(1):1-15.
    11.    Tapiero H et al. I. Arginine. Biomed Pharmacother. 2002 Nov;56(9):439-45.
    12.    Tenenbaum A, Fisman EZ, Motro M. L-Arginine: rediscovery in progress. Cardiology. 1998 Dec;90(3):153-9.
    13.    Tong BC, Barbul A. Cellular and physiological effects of arginine. Mini Rev Med Chem. 2004 Oct;4(8):823-32.
    14.    Wilmore D. Enteral and parenteral arginine supplementation to improve medical outcomes in hospitalized patients. J Nutr. 2004 Oct;134(10 Suppl):2863S-2867S; discussion 2895S.
    15.    Witte MB, Barbul A. Arginine physiology and its implication for wound healing. Wound Repair Regen. 2003 Nov-Dec;11(6):419-23.
    16.    Wu G, Meininger CJ. Arginine nutrition and cardiovascular function. J Nutr. 2000 Nov;130(11):2626-9.

 

Voorbeeld HTML